• darkblurbg

LITTEKENTHERAPIE

Met speciale massagetechnieken kan de doorbloeding van het litteken en de omliggende huid verbeteren. Door een betere doorbloeding wordt het litteken en de huid beter gevoed waardoor het litteken steviger wordt en het niveauverschil met de huid afneemt. Ook zorgen de massagetechnieken ervoor dat het weefsel soepeler wordt. Bij acnelittekens kan er ook een peeling worden toegepast, zie ‘acnetherapie’ voor meer informatie hierover.

LYMFTAPING

Ter ondersteuning van oedeemtherapie en bij verkleefde littekens kan Lymftaping worden toegepast. Lymftaping is een dunne tape met dezelfde elasticiteit als de huid.

Ter ondersteuning van oedeemtherapie wordt de tape op een bepaalde manier op de huid aangebracht. De huid wordt op rek gebracht en de tape wordt zonder rek op de huid gelegd. Hierdoor ontstaat er een drukverlaging onder de tape waardoor lymfevocht gemakkelijker opgenomen wordt en het transport van de lymfe verbetert. Zo kan de lymfatische afvoer 24 uur per dag gestimuleerd worden.

Bij Lymftaping bij verkleefde littekens wordt de tape wel met rek op de huid gebracht. Hierdoor trekt de tape aan de huid waardoor massage van het weefsel van plaatsvindt. Hierdoor zal de huid soepeler aan gaan voelen.