• darkblurbg

ACNETHERAPIE

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden voor het behandelen van acne. Tijdens de intake analyseren we uw huid en bespreken we welke behandeling het beste bij u past. Afgestemd op uw persoonlijke wensen wordt een behandelplan gemaakt.

Wij passen de volgende behandelingen toe:

DIEPTEREINIGING

Bij actieve acne ligt het accent hoofdzakelijk op dieptereiniging van de huid. Onzuiverheden worden goed uitgereinigd en de huid wordt tot rust gebracht. Hierbij kan gebruikt worden gemaakt van een klein naaldje waarmee de onzuiverheden worden verwijderd.

FRUITZUURPEELING (AHA)

Een AHA peeling is een chemische peeling, deze wordt toegepast bij acne, acnelittekens en pigmentaandoeningen.

Een AHA peeling zorgt ervoor dat het bovenste ‘dode’ huidlaagje in een versnelt tempo afschilfert en er een nieuwe, gladde huid ontstaat. Hierdoor ontstaan minder verstoppingen in de talgklieren. Talgklieren kunnen hun talg weer kwijt en het aantal puistjes neemt af. Het fruitzuur stimuleert daarbij ook de celdeling. Uw huid gaat nieuwe cellen aanmaken. Littekens vervagen,  uw huid oogt frisser en voelt zachter aan.

Bij pigmentaandoeningen  bevordert de peeling de verspreiding van pigmentcellen (melanocyten). Ophopingen van pigment worden verminderd waardoor de huid een egalere teint krijgt.

Fruitzuurpeeling kan ook worden ingezet wanneer u geen acne heeft. De peeling richt zich dan op de algehele huidverbetering. Uw huid oogt frisser en voelt zachter aan.

LITTEKENTHERAPIE

Met speciale massagetechnieken kan de doorbloeding van het litteken en de omliggende huid verbeteren. Door een betere doorbloeding wordt het litteken en de huid beter gevoed waardoor het litteken steviger wordt en het niveauverschil met de huid afneemt. Ook zorgen de massagetechnieken ervoor dat het weefsel soepeler wordt. Bij acnelittekens kan er ook een peeling worden toegepast, zie ‘acnetherapie’ voor meer informatie hierover.